Plaats voor iedereen

Omdat misdaad bestrijden teamwork is

Misstanden en onrecht gaan je niet alleen aan het hart, je wilt ze aanpakken. Bij het Openbaar Ministerie werken 6000 collega's aan meer dan 300.000 strafzaken per jaar. Criminaliteit zit nooit stil en de samenleving verandert voortdurend. Werken bij het OM biedt je daarom kansen om te groeien, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Maar het is vooral teamwork met gedreven collega's en ketenpartners.

Op deze pagina vind je alle informatie over hoe vanuit verschillende vakgebieden en specialisaties wordt samengewerkt, over onze 15 locaties door heel Nederland en arbeidsvoorwaarden.

Hoe we samen misdaad bestrijden

Samenwerking tussen vakgebieden

Werken aan opsporing en vervolging in meer dan 300.000 strafzaken per jaar vormt een enorme uidaging. Niet alleen vanuit juridisch oogpunt, maar ook op het gebied van ICT, logistiek en administratieve processen. Daarom heeft het OM maandelijks meer dan 100 nieuwe vacatures voor juristen, ICT-ers, administratieve medewerkers, HRM-adviseurs en communicatieadviseurs.

Overal in Nederland

Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen verspreid door heel Nederland. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast richten een aantal landelijke parketten zich op specifieke vormen van criminaliteit, of de ondersteuning van de organisatie en het College van procureurs-generaal, zoals het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het Ressortsparket (hoger beroep) en het Parket-Generaal.

Naast deze onderdelen, ondersteunt de DVOM (Dienstverleningsorganisatie OM) de medewerkers met HR, facilitaire en financieel-administratieve diensten. IVOM (Informatievoorziening OM) verzorgt de ICT en informatievoorziening. Meer weten?

Alle locaties en onderdelen

Arbeidsvoorwaarden

De meeste functies binnen het OM vallen onder de CAO Rijk voor rijksambtenaren. Een uitzondering daarop vormt de groep van togadragers. Dat zijn met name de officier van justitie en de advocaat-generaal (officier van justitie in hoger beroep). Omdat zij onder de rechterlijke macht vallen gelden voor hen andere arbeidsvoorwaarden. 

Klik op onderstaande link voor meer details over de arbeidsvoorwaarden voor togadragers en rijksambtenaren.

Meer over arbeidsvoorwaarden

Diversiteit & Inclusie

Bij het OM mag iedereen zich welkom voelen, meedoen en gelijkwaardig worden behandeld.

We doen hard ons best om een inclusieve organisatie te zijn. Maar er is nog veel te winnen. Lees meer over hoe wij van diversiteit en inclusie onze prioriteit maken.

Meer over diversiteit en inclusie