Het OM is een veelzijdige organisatie

Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast richten een aantal landelijke parketten zich op specifieke vormen van criminaliteit, of de ondersteuning van de organisatie en het College van procureurs-generaal, zoals het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het Ressortsparket (hoger beroep) en het Parket-Generaal.

Naast deze onderdelen, ondersteunt de DVOM (Dienstverleningsorganisatie OM) de medewerkers met HR, facilitaire en financieel-administratieve diensten. IVOM (Informatievoorziening OM) verzorgt de ICT en informatievoorziening. Meer weten? Bekijk dan hier meer informatie over de DVOM of IVOM.

Locaties en onderdelen

Verschillende vakgebieden komen bij elkaar in de strijd tegen criminaliteit

Dagelijks werken ruim 6.000 OM’ers – met verschillende (culturele) achtergronden – aan het bestrijden van criminaliteit. Officieren van justitie en advocaten-generaal geven leiding aan het strafrechtelijk onderzoek. Daarbij wordt gewerkt in team verband en is er een belangrijke rol voor onze beleidsmedewerkers, ICT-ers, administratief medewerkers, juridische specialisten, HRM-adviseurs en communicatieadviseurs.

Hieronder zie je een aantal functies of vakgebieden, waarvoor we regelmatig vacatures hebben.

Arbeidsvoorwaarden & meer

Kies je ervoor om voor het OM te werken dan kom je in dienst als Rijksambtenaar. Wat dat inhoudt, lees je op deze pagina. Ben jij in je nieuwe functie togadrager, dan ben je onderdeel van de Rechterlijke Macht. 

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. 

Meer over arbeidsvoorwaarden

Diversiteit & Inclusie

Bij het OM moet iedereen zich welkom voelen, mee kunnen doen en gelijkwaardig worden behandeld.

We doen hard ons best en zijn op de goede weg om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Maar er is nog een heleboel te winnen. Ben je benieuwd hoe wij van diversiteit en inclusie onze prioriteit maken?

Meer over diversiteit en inclusie