Organisatie

Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast richten een aantal landelijke parketten zich op specifieke vormen van criminaliteit, of de ondersteuning van de organisatie en het College van procureurs-generaal.

Naast deze onderdelen, ondersteunt de DVOM (Dienstverleningsorganisatie OM) de medewerkers met HR, facilitaire en financieel-administratieve diensten. IVOM (Informatievoorziening OM) verzorgt de ICT en informatievoorziening. Meer weten? Bekijk dan hier meer informatie over de DVOM of IVOM.

Lees verder

Diversiteit & Inclusie

Het OM wil een inclusieve organisatie zijn, met een divers medewerkersbestand. Werken voor het OM betekent dat je openstaat voor – en kan omgaan met – verschillen in perspectief, achtergrond én inzicht.

Lees verder

Jouw collega's

Dagelijks werken ruim 5.000 OM’ers – met verschillende (culturele) achtergronden – aan het bestrijden van criminaliteit. Officieren van justitie en advocaten-generaal geven leiding aan het strafrechtelijk onderzoek. Maar ook werken bij het OM mensen met een administratieve functie, beleidsmedewerkers, juridische specialisten, HRM-adviseurs, communicatieadviseurs, informatiespecialisten en bijvoorbeeld IT'ers.

Lees verder

Arbeidsvoorwaarden

Werken voor het OM betekent dat je Rijksambtenaar bent. Behalve als togadrager, dan ben je onderdeel van de Rechterlijke Macht. Dan heb je een andere rechtspositie.

Lees hier meer over de arbeidsvoorwaarden