Plaats voor iedereen die misdaad wilt bestrijden

Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast richten een aantal landelijke parketten zich op specifieke vormen van criminaliteit, of de ondersteuning van de organisatie en het College van procureurs-generaal, zoals het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het Ressortsparket (hoger beroep) en het Parket-Generaal.

Naast deze onderdelen, ondersteunt de DVOM (Dienstverleningsorganisatie OM) de medewerkers met HR, facilitaire en financieel-administratieve diensten. IVOM (Informatievoorziening OM) verzorgt de ICT en informatievoorziening. Meer weten? Bekijk dan hier meer informatie over de DVOM of IVOM.

Locaties en onderdelen

Verschillende vakgebieden werken samen in de strijd tegen criminaliteit

Dagelijks werken ruim 6.000 OM’ers – met verschillende (culturele) achtergronden – aan het bestrijden van criminaliteit. Officieren van justitie en advocaten-generaal geven leiding aan het strafrechtelijk onderzoek. Daarbij wordt gewerkt in team verband en is er een belangrijke rol voor onze beleidsmedewerkers, ICT-ers, administratief medewerkers, juridische specialisten, HRM-adviseurs en communicatieadviseurs.

Hieronder zie je een aantal functies of vakgebieden, waarvoor we regelmatig vacatures hebben.

Arbeidsvoorwaarden

De meeste functies binnen het OM vallen onder de CAO Rijk voor rijksambtenaren. Een uitzondering daarop vormt de groep van togadragers. Dat zijn met name de officier van justitie en de advocaat-generaal (officier van justitie in hoger beroep). Omdat zij onder de rechterlijke macht vallen gelden voor hen andere arbeidsvoorwaarden. 

Klik op onderstaande link voor meer details over de arbeidsvoorwaarden voor togadragers en rijksambtenaren.

Meer over arbeidsvoorwaarden

Diversiteit & Inclusie

Bij het OM mag iedereen zich welkom voelen, mee kunnen doen en gelijkwaardig worden behandeld.

We doen hard ons best en zijn op de goede weg om een inclusieve organisatie te zijn. Maar er is nog een heleboel te winnen. Ben je benieuwd hoe wij van diversiteit en inclusie onze prioriteit maken?

Meer over diversiteit en inclusie