Het OM biedt méér dan alleen functies in toga. Zo werken er ook dagelijks vele administratief medewerkers achter de schermen hard mee aan een veilige en rechtvaardige samenleving.

De administratie loopt als een rode draad door het werk van het OM. Zonder de Administratie komt een zaak niet op zitting, wordt er geen DNA afgenomen, worden slachtoffers niet geïnformeerd, of wordt het (door de rechter opgelegde) vonnis niet uitgevoerd.

Als administratief medewerker heb je verschillende mogelijkheden binnen het OM, in verschillende functies. Van het verwerken van aanvragen voor bijzondere opsporingsbevoegdheden of de DNA-Administratie, tot aan het onderhouden van contacten met slachtoffers en ketenpartners. 

Bekijk hier alle vacatures
Toen ik bij het OM kwam werken dacht ik dat je moest buigen voor een officier, maar dat was helemaal niet waar. We werken gewoon goed samen. Wij kunnen, als het spoed heeft, in samenwerking met collega’s een tap aansluiten binnen een half uur. Er is veel tijdsdruk. Je moet dus wel stressbestendig zijn en hart hebben voor de zaak. Elke dag is anders en ik verveel me geen seconde.
Claudia van Buuren
Administratief medewerkster
Als logistiek coördinator ondersteun ik de advocaten-generaal (de officieren die de zaken in hoger beroep behandelen). We bundelen als het ware alle logistieke opdrachten en kunnen daardoor – gericht op de toekomst – veel voorkomende problemen signaleren en verbeteringen toepassen. Werken bij het OM boeit altijd. ‘We’ staan elke dag op de voorpagina van de krant
Mathieu van Alphen
Logistiek coördinator
Ik ben voor slachtoffers en nabestaanden in de meest heftige strafzaken het vaste aanspreekpunt binnen het OM. Ik informeer hen over het verloop van en begeleid hen gedurende het strafproces. En dat is maatwerk. Ik werk nauw samen met de officier en de politie, maar ook met bijvoorbeeld persvoorlichting, slachtofferadvocaten en beveiliging van de rechtbank. 
Sascha Lodder
Zaakscoördinator
Als administratief medewerker heb je best een belangrijke rol; je moet voorkomen dat er op zitting problemen ontstaan. een zitting aanmaken in ons systeem Compas, een dagvaarding sturen naar de verdachte, vervoer van de gevangenis naar de rechtbank regelen voor de verdachte, alle processen-verbaal kopiëren en zorgen dat iedereen ze op tijd heeft: de rechtbank, maar ook de advocaten. Als je zulke dingen niet goed regelt, loopt een zaak op de zitting in het honderd.
Mika van Lohuizen
Administratief medewerkster