Administratief medewerker

Onze administratieve medewerkers maken het mogelijk

Het OM biedt méér dan alleen functies in toga. Zonder de collega's van de administratie komt een zaak niet op zitting, wordt er geen DNA afgenomen, worden slachtoffers niet geïnformeerd, of wordt het door de rechter opgelegde vonnis niet uitgevoerd.

Als administratief medewerker heb je vele mogelijkheden binnen het OM, in verschillende soorten functies. Van het verwerken van aanvragen voor bijzondere opsporingsbevoegdheden of de DNA-administratie, tot aan het onderhouden van contacten met ketenpartners of met slachtoffers als slachtoffercoördinator

Als logistiek coördinator ondersteun ik de advocaten-generaal, de officieren die de zaken in hoger beroep behandelen. Werken bij het OM boeit altijd. ‘We’ staan elke dag op de voorpagina van de krant.
Mathieu van Alphen
Logistiek coördinator
We werken gewoon goed samen. Als het spoed heeft kunnen we, in samenwerking met andere collega’s, een tap aansluiten binnen een half uur. Er is soms tijdsdruk. Je moet dus wel stressbestendig zijn en hart hebben voor de zaak. Elke dag is anders en ik verveel me geen seconde.
Claudia van Buuren
Administratief medewerkster
Als administratief medewerker heb je best een belangrijke rol; je moet voorkomen dat er op zitting problemen ontstaan. een zitting aanmaken in ons systeem Compas, een dagvaarding sturen naar de verdachte, vervoer van de gevangenis naar de rechtbank regelen voor de verdachte, alle processen-verbaal kopiëren en zorgen dat iedereen ze op tijd heeft: de rechtbank, maar ook de advocaten. Als je zulke dingen niet goed regelt, loopt een zaak op de zitting in het honderd.
Mika van Lohuizen
Administratief medewerkster
Ik ben voor slachtoffers en nabestaanden in de meest heftige strafzaken het vaste aanspreekpunt binnen het OM. Ik informeer hen over het verloop van en begeleid hen gedurende het strafproces. En dat is maatwerk. Ik werk nauw samen met de officier en de politie, maar ook met bijvoorbeeld persvoorlichting, slachtofferadvocaten en beveiliging van de rechtbank. 
Sascha Lodder
Zaakscoördinator

Staat hier iets voor jou tussen?

Bekijk alle administratieve functies bij het OM