Opkomen voor de samenleving

Bekijk vacatures

Maak impact bij het OM

Het Openbaar Ministerie is als enige instantie bevoegd om mensen voor de strafrechter te brengen. We komen in actie als het strafrecht moet ingrijpen en zorgen dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd. Dat doen we in nauwe samenwerking met partners als de politie, andere opsporingsdiensten, gemeenten of hulpverleners en met een open blik naar de maatschappij.

Ons werk is dynamisch en veeleisend. Elke dag is anders, afwisselend, onverwacht en soms ronduit spannend. Het geeft voldoening als een dader een passende straf krijgt, zeker na een langdurig of ingewikkeld onderzoek. Emoties zijn nooit ver weg als je met een slachtoffer praat en we zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid. Ons werk heeft impact. Wij komen op voor de samenleving. Jij ook?

Vacatures

Word officier van justitie

Officier van justitie is een prachtig vak. Het is breed, afwisselend en uitdagend, maar vooral verantwoordelijk werk. In een boeiende werkomgeving met veel samenwerking en een breed scala aan loopbaanmogelijkheden. 

Op 28 september organiseert het OM een webinar over het werk, de selectieprocedure en de opleiding. Ook zitten er twee officieren klaar om je vragen te beantwoorden. Meld je nu aan.

Lees meer over de opleiding

Verhalen van OM'ers

Het Openbaar Ministerie is een grote organisatie, met een groot IT-platform. Dat geeft elke dag weer uitdaging om die complexe IT-infrastructuur te besturen en onder controle te houden. En juist dat maakt het werk zo leuk!
Melanie Rijvers
Changemanager IVOM
Als officier doe je veel meer dan zittingen. Je bezoekt de plaats delict, leidt het opsporingsonderzoek en overlegt met de politie. Jij bepaalt hoe je een zaak aanpakt en of er voldoende bewijs is om een zaak voor de rechter te brengen. 
Claudia Rijnaarts
Advocaat-generaal
Toen hebben we heel snel besloten: aanhouden. Veiligheid voorop. Diezelfde avond nog stond er een arrestatieteam op zijn stoep.
Peyma Sholeh
Officier van justitie
Lees alle verhalen

Voor IT-specialisten

Elke dag zorgen de collega’s van IVOM (Informatievoorziening OM) dat zo'n 6000 OM-collega's probleemloos kunnen werken. Dat kan alleen met gedreven IT- en Informatiespecialisten die energie krijgen van het bouwen van toekomstbestendige voorzieningen.

Meer over IVOM