Samen werken aan een rechtvaardige samenleving

Werken bij het Openbaar Ministerie

Werken bij het OM betekent bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Samen met de politie, lokale overheden, de Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming en andere zogenaamde ketenpartners werken we aan de opsporing en vervolging van strafbare feiten. Van winkeldiefstal tot moord, en van belastingontduiking tot cybercrime en terrorisme. Daarbij wordt rekening gehouden met alle betrokkenen, zowel slachtoffers als verdachten, en de maatschappelijke omgeving.

Een complexe en verantwoordelijke taak die de meer dan 5000 mensen bij het OM met veel inzet en overtuiging uitvoeren. Officieren van justitie, beleidsmedewerkers, juridische specialisten, IT-analisten en teamleiders, communicatieadviseurs, HRM-adviseurs, administratieve medewerkers, allemaal werken ze samen met hetzelfde doel.

Maak jij je sterk voor een rechtvaardige samenleving? Bekijk onze vacatures voor de mogelijkheden.

Bekijk al onze vacatures

Word officier van justitie

Het OM kampt met een tekort aan officieren en dat terwijl het zo'n prachtig vak is. Het is breed, afwisselend en uitdagend, maar vooral ook verantwoordelijk werk. Daarnaast biedt het OM een boeiende werkomgeving met daarin veel samenwerking en een breed scala aan mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en carrière.

Heb je 6 jaar relevante werkervaring, een masterdiploma Nederlands recht met civiel effect en is het tijd voor een volgende stap? Klik op de link en lees alles over het vak, de opleiding, of het selectieproces. Je kunt hier ook een afspraak maken met een officier voor een persoonlijk gesprek.

Lees over het vak en de vacatures

Bekijk hier al onze vacatures

Nog niet gevonden wat je zocht?

Ontvang relevante vacatures in je email

Bericht mij dagelijks / wekelijks over nieuwe vacatures
Meld mij aan voor een job alert
Powered by Emply