Opkomen voor de samenleving

Het Openbaar Ministerie is als enige instantie bevoegd om mensen voor de strafrechter te brengen. We komen in actie als het strafrecht moet ingrijpen en zorgen dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd. Dat doen we in nauwe samenwerking met partners als de politie, andere opsporingsdiensten, gemeenten of hulpverleners en met een open blik naar de maatschappij.

Maak impact bij het OM

Ons werk is dynamisch en veeleisend. Elke dag is anders, afwisselend, onverwacht en soms ronduit spannend. Het geeft voldoening als een dader een passende straf krijgt, zeker na een langdurig of ingewikkeld onderzoek. Emoties zijn nooit ver weg als je met een slachtoffer praat en we zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid. Ons werk heeft impact. Wij komen op voor de samenleving. Jij ook?

Vacatures

Verhalen van OM'ers

Klik op de foto voor meer

Frank van Dijk
" Zowel de maatschappij als het OM zijn constant in beweging. Ik vind het leuk om me in een veranderende omgeving te begeven."
Melanie Rijvers (IVOM)
"Na ruim vijftien jaar voor een commerciële organisatie te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. En die vond ik bij IVOM. Ik lever nu ook een positieve bijdrage aan de maatschappij."
Rick Groeneboer (parketsecretaris)
"Aan de ene kant ben je de rechterhand van de officier en aan de andere kant sta je in verbinding met de politie, met de administratie en met je andere parket-collega's."
Alle verhalen