Opkomen voor de samenleving

Bekijk vacatures

Maak impact bij het OM

Het Openbaar Ministerie is als enige instantie bevoegd om mensen voor de strafrechter te brengen. We komen in actie als het strafrecht moet ingrijpen en zorgen dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd. Dat doen we in nauwe samenwerking met partners als de politie, andere opsporingsdiensten, gemeenten of hulpverleners en met een open blik naar de maatschappij.

Ons werk is dynamisch en veeleisend. Elke dag is anders, afwisselend, onverwacht en soms ronduit spannend. Het geeft voldoening als een dader een passende straf krijgt, zeker na een langdurig of ingewikkeld onderzoek. Emoties zijn nooit ver weg als je met een slachtoffer praat en we zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid. Ons werk heeft impact. Wij komen op voor de samenleving. Jij ook?

Vacatures

Administratief talent?

Maak op 8 juni kennis met de veelzijdige functies bij het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak.

Tijdens het Experience Event geven we je een uniek kijkje achter de schermen. Je leert onze organisaties (beter) kennen en komt erachter wat het werk van administratief medewerker precies inhoudt.

We laten je zien wat er allemaal komt kijken bij een rechtszaak en wat de (belangrijke) rol van onze administratief medewerkers daarbij is. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een workshop. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om jouw vragen te stellen aan ervaren medewerkers op dit gebied.

Meer info & aanmelden

Verhalen van OM'ers

Het Openbaar Ministerie is een grote organisatie, met een groot IT-platform. Dat geeft elke dag weer uitdaging om die complexe IT-infrastructuur te besturen en onder controle te houden. En juist dat maakt het werk zo leuk!
Melanie Rijvers
Changemanager IVOM
Als officier doe je veel meer dan zittingen. Je bezoekt de plaats delict, leidt het opsporingsonderzoek en overlegt met de politie. Jij bepaalt hoe je een zaak aanpakt en of er voldoende bewijs is om een zaak voor de rechter te brengen. 
Claudia Rijnaarts
Advocaat-generaal
Toen hebben we heel snel besloten: aanhouden. Veiligheid voorop. Diezelfde avond nog stond er een arrestatieteam op zijn stoep.
Peyma Sholeh
Officier van justitie
Lees alle verhalen

Werken bij IVOM

Elke dag zorgen de collega’s van IVOM (Informatievoorziening OM) dat zo'n 6000 OM-collega's probleemloos kunnen werken. 

Dat kan alleen met gedreven IT- en Informatiespecialisten die energie krijgen van het bouwen van toekomstbestendige voorzieningen. 

Wil je weten hoe wij zorgen dat het OM haar belangrijkste taken, opsporen en vervolgen, kan uitvoeren? We vertellen je er graag meer over.

Meer over IVOM