Opkomen voor de samenleving

Kom ons team versterken

Het Openbaar Ministerie is als enige instantie bevoegd om mensen voor de strafrechter te brengen. We komen in actie als het strafrecht moet ingrijpen en zorgen dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd. Dat doen we in nauwe samenwerking met partners als de politie, andere opsporingsdiensten, gemeenten of hulpverleners en met een open blik naar de maatschappij.

Ons werk is dynamisch en veeleisend. Elke dag is anders, afwisselend, onverwacht en soms ronduit spannend. Het geeft voldoening als een dader een passende straf krijgt, zeker na een langdurig of ingewikkeld onderzoek. Emoties zijn nooit ver weg als je met een slachtoffer praat en we zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid. Ons werk heeft impact. Wij komen op voor de samenleving. Jij ook?

Word officier van justitie

Start dit najaar met de opleiding, solliciteer vóór 3 april

Officier van justitie is een prachtig vak. Het is breed, afwisselend en uitdagend, maar vooral verantwoordelijk werk. In een boeiende werkomgeving met veel samenwerking en een breed scala aan loopbaanmogelijkheden. Zaken worden groter en complexer en vragen meer tijd, bijvoorbeeld op het gebied van cybercriminaliteit en zware georganiseerde misdaad. Daarom zoeken we voor nu en de komende jaren 250 nieuwe collega's die willen opkomen voor de samenleving. Kom ons team versterken!

Lees alles over het vak

Plek voor iedereen

De teams van officieren van justitie, adjunct-officieren, interventiejuristen en administratieve medewerkers vormen het hart van ons werk. Maar we kunnen dat werk niet doen zonder ICT’ers, HR-adviseurs, communicatie-experts, beleidsmedewerkers, controllers, servicemedewerkers en diverse specialisten. We hebben elkaar nodig om te werken aan een rechtvaardige samenleving.

Sta jij voor een goede en eerlijke rechtsstaat, binnen én buiten de rechtzaal? Wil je samenwerken met collega’s die minstens zo betrokken, energiek en professioneel zijn als jij? Met elkaar lachen en van elkaar leren? Er is plek voor jou.

Bekijk alle mogelijkheden