Opkomen voor de samenleving

Het Openbaar Ministerie is als enige instantie bevoegd om mensen voor de strafrechter te brengen. Wij zorgen dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd. Dat doen we in nauwe samenwerking met partners als de politie, andere opsporingsdiensten, gemeenten of hulpverleners en met een open blik naar de maatschappij.

Ons werk is dynamisch en veeleisend. Elke dag is anders, afwisselend, onverwacht en soms ronduit spannend. Het geeft voldoening als een dader de juiste straf krijgt, zeker na een langdurig of ingewikkeld onderzoek. Emoties zijn nooit ver weg als je met een slachtoffer praat en we zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid. Ons werk heeft impact. Wij komen op voor de samenleving.

Bekijk onze vacatures

Word officier van justitie

Officier van justitie is een prachtig vak. Het is breed, afwisselend en uitdagend, maar vooral verantwoordelijk werk. In een boeiende werkomgeving met veel samenwerking en volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en carrière.

Meer weten? Klik op de link en lees alles over het vak, de functie-eisen, de opleiding en het selectieproces. Of meld je aan voor het webinar of voor een persoonlijk gesprek met een officier.

Lees over het vak en de vacatures

Plek voor iedereen

De teams van officieren van justitie, adjunct-officieren, interventiejuristen en administratieve medewerkers vormen het hart van ons werk. Maar we kunnen dat werk niet doen zonder ICT’ers, HR-adviseurs, communicatie-experts, beleidsmedewerkers, controllers, servicemedewerkers en diverse specialisten. We hebben elkaar nodig om te werken aan een rechtvaardige samenleving.

Sta jij voor een goede en eerlijke rechtsstaat, binnen én buiten de rechtzaal? Wil je samenwerken met collega’s die minstens zo betrokken, energiek en professioneel zijn als jij? Met elkaar lachen en van elkaar leren? Er is plek voor jou.

Bekijk alle mogelijkheden

Op de hoogte blijven?

Ontvang relevante vacatures in je email

Bericht mij dagelijks / wekelijks over nieuwe vacatures
Meld mij aan voor een job alert
Powered by Emply