Begin jouw carrière bij het Openbaar Ministerie!

Tijdens je studie ben je vaak nog aan het oriënteren op wat je precies wilt. Of misschien weet jij het al en ben je aan het kijken wat jouw pad is richting dat werk. Bij het OM bieden we verschillende mogelijkheden aan om kennis te maken met de organisatie. Naast mooie stagevacatures zijn er voor jou als student ook events of programma’s waar jij aan deel kunt nemen. Dat geeft jou de kans om de organisatie en de vakgebieden te leren kennen. En wij jou!

Waarom het Openbaar Ministerie?

1. Onrecht bestrijden
Het OM heeft een unieke positie in het bestrijden van misdaad: we zijn de enige instantie die verdachten voor de rechter mag brengen. Wij zorgen er elke dag opnieuw voor dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd. Zo werken we aan de bestrijding van klein vergrijp tot georganiseerde misdaad. Jij kunt daarin een rol spelen en bijdragen aan een veilige samenleving. We hebben verschillende stages openstaan, op verschillende afdelingen (ICT, Juridisch, administratief en onderzoek) en voor verschillende specialismen.
2. Samenwerken met...
Het OM werkt samen met ketenpartners als de politie, de reclassering, Zorg- en Veiligheidshuizen en nog veel meer. Daardoor krijg je niet alleen een uniek kijkje in onze eigen keuken, maar maak je ook kennis met de partners waarmee we samenwerken. Je werkt met gedreven collega’s die allemaal hun eigen specialisme hebben. Daardoor sta je er niet alleen voor en leren we van elkaar. We doen het écht samen.
3. Energieke omgeving
Het OM is gevestigd op 15 plekken door heel Nederland, allemaal goed te bereiken met het openbaar vervoer. Overal hebben we dezelfde motivatie en hetzelfde doel: zorgen voor een rechtvaardig Nederland. Daar zijn we trots op, ook al is het soms hectisch en druk. OM’ers zijn er in alle leeftijden en met verschillende achtergronden, waardoor je werkt met een mix van mensen en waar dus alle ruimte is voor jou! We werken hard en er wordt tijd gemaakt voor plezier samen met je collega’s tijdens een borrel of teamactiviteit.

De stagevacatures op dit moment

Evenementen & Programma’s

Hier vind je belangrijke programma's, evenementen en informatie waar jij als student aan deel kan nemen.

Zit jij bij een studie- of studenten-vereniging?

Bij het OM werkt hoogstwaarschijnlijk wel iemand die bij jouw studentenvereniging heeft gezeten en meer kan vertellen over zijn of haar werk.

Of ben je geïntresseerd in een specifiek vakgebied, waar je meer informatie over wil weten? Stuur een e-mail naar stage@om.nl.

Ons programma voor studenten en starters is nog volop in ontwikkeling. Binnenkort vind je hier meer informatie over de mogelijkheden.