Onze ICT en informatiespecialisten

leveren een onmisbare bijdrage aan het werk van het Openbaar Ministerie

Twee collega's in gesprek met elkaar

Wie wij zijn

Wij zijn IVOM (informatievoorziening OM), 250 ICT- en informatiespecialisten die zorgen dat informatie binnen het OM altijd beschikbaar, vindbaar en betrouwbaar is. We verbeteren de prestaties van onze systemen, ontwikkelen en implementeren nieuwe systemen en professionaliseren onze organisatie. We zijn er trots op om dat te doen voor een dienst met zo'n groot maatschappelijk belang. Technisch interessant, maatschappelijk relevant: Dat is werken als IT'er bij het OM.

Past dat bij jou?

Bekijk onze vacatures of schrijf je in voor onze Talentpool IT.

"Het Openbaar Ministerie is een grote organisatie, met een groot IT-platform. Dat geeft elke dag weer uitdagingen om die complexe IT-infrastructuur te besturen en onder controle te houden. En juist dat maakt het werk zo leuk!"
Melanie Rijvers
Implementatiemanager
Lees het verhaal van Melanie
Drie collega's zitten naast elkaar en lachen

Word jij onze collega?

Technologische, politieke, economische en sociale ontwikkelingen zorgen ervoor dat ook OM voortdurend in beweging is. Dat levert op het gebied van IT telkens nieuwe opgaven, vragen en dilemma’s op. Om de uitdagingen op het gebied van continuïteit, vernieuwing en professionalisering aan te pakken, versterken we onze organisatie. Zoek jij inhoudelijke uitdaging bij een organisatie die strijdt voor orde en rechtvaardigheid?

Dan heb je mogelijk interesse in de volgende rollen:

Kom meer over ons te weten

Elke dag zorgen we dat bijna 6000 OM-collega's probleemloos kunnen werken. Dat kan alleen met gedreven IT- en Informatiespecialisten die energie krijgen van het bouwen van toekomstbestendige voorzieningen. Hoe ziet ons werk er uit? En hoe zorgen we dat het OM haar belangrijkste taken, opsporen en vervolgen, kan uitvoeren? Hieronder vertellen we daar meer over.

Collega geeft presentatie voor een groep mensen

Talentpool IT

Heb je interesse om bij IVOM te werken aan de beste IT en IV voorzieningen? Maar heb je jouw ideale functie nog niet gevonden? Meld je dan aan voor onze talentpool IT. We houden je op de hoogte van actuele mogelijkheden en zo vinden we samen de uitdaging die bij jou past.

Ik meld me aan

Bekijk onze vacatures

Bij IVOM zijn we altijd op zoek naar gedreven ICT- en informatiespecialisten die onze organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen. Zie je op dit moment geen vacature voor jou maar heb je wel interesse in werken als IT'er bij het OM? Meld je dan vrijblijvend aan voor onze Talentpool.

"Samen met mijn team voorkomen en verhelpen we storingen. Als er een storing plaatsvindt, rekenen 6000 collega's op ons. We zetten dan ook altijd alles op alles om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Als dat lukt, geeft dat wel een kick."
Antonio d’Accorso
P1-coördinator (Servicedesk)
Lees het verhaal van Antonio

Ontwikkel jezelf bij IVOM

Jij wilt werk doen dat er écht toe doet. En wij vinden het belangrijk dat je voldoening haalt uit je werk. Daarom bieden we een mooi pakket arbeidsvoorwaarden dat je deels zelf kan samenstellen en stimuleren we persoonlijke ontwikkeling en vakverdieping.

Persoonlijke ontwikkeling
Jij krijgt alle ruimte om te groeien als mens én professional. Daarvoor bieden we tal van mogelijkheden.
Oog voor jouw werkgeluk
Een fijne werksfeer met leuke collega's en de juiste waardering zijn de basis voor succes!
“Als OM hebben we belang bij moderne en stabiele systemen voor onder andere de registratie en opvolging van strafzaken. Deze systemen moeten optimaal presteren en goed communiceren met de systemen van partners zoals de Rechtspraak en de Politie. Hierbij is CI/CD (continuous integration, continuous delivery) het uitgangspunt. Dat wil zeggen: we vernieuwen in kleine stapjes en we proberen in dit proces zoveel mogelijk te automatiseren, zonder dat de gebruiker er veel last van heeft. We bouwen ‘met de winkel open’.”
Jeroen Aleman
Solution Architect
Lees het verhaal van Jeroen

Onze missie

Continueren, professionaliseren en vernieuwen

IVOM versterkt, vernieuwt en professionaliseert de dienstverlening op het gebied van informatievoorziening (IV) binnen het OM. Dat doen we met zo'n 200 collega's en samen met ketenpartners zoals de Rechtspraak en de Politie. Ons werk is te verdelen in continuïteit, professionalisering en vernieuwing van de informatie- en ICT-voorzieningen.

Continuïteit
We richten ons de komende jaren op het verbeteren van de performance en stabiliteit van de huidige systemen.
Professionalisering
We brengen onze organisatie en informatievoorziening naar het volgende niveau.
Vernieuwing
We ontwikkelen nieuwe werkprocessen en een toekomstbestendig ICT-landschap.

Waar vind je ons?

Zowel met het ov (15 min. vanaf Utrecht CS) als met de auto zijn wij goed bereikbaar. Ons kantoor in Utrecht beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid.