Onze ICT en informatiespecialisten

leveren een onmisbare bijdrage aan het werk van het Openbaar Ministerie

Wie wij zijn

Wij zijn IVOM (informatievoorziening OM), 200 ICT- en informatiespecialisten die zorgen dat informatie binnen het OM altijd beschikbaar, vindbaar en betrouwbaar is. We verbeteren de prestaties van onze systemen, ontwikkelen en implementeren nieuwe systemen en professionaliseren onze organisatie. We zijn er trots op om dat te doen voor een dienst met zo'n groot maatschappelijk belang.

Past dat bij jou?

Bekijk onze vacatures of lees verder op deze pagina.

Kom meer over ons te weten

Elke dag zorgen we dat bijna 6000 OM-collega's probleemloos kunnen werken. Dat kan alleen met gedreven IT- en Informatiespecialisten die energie krijgen van het bouwen van toekomstbestendige voorzieningen. Hoe ziet ons werk er uit? En hoe zorgen we dat het OM haar belangrijkste taken, opsporen en vervolgen, kan uitvoeren? Hieronder vertellen we daar meer over.

“Als OM hebben we belang bij moderne en stabiele systemen voor onder andere de registratie en opvolging van strafzaken. Deze systemen moeten optimaal presteren en goed communiceren met de systemen van partners zoals de Rechtspraak en de Politie. Hierbij is CI/CD (continuous integration, continuous delivery) het uitgangspunt. Dat wil zeggen: we vernieuwen in kleine stapjes en we proberen in dit proces zoveel mogelijk te automatiseren, zonder dat de gebruiker er veel last van heeft. We bouwen ‘met de winkel open’.”
Jeroen Aleman
Solution Architect
Lees het verhaal van Jeroen

Ontwikkel jezelf bij IVOM

Jij wilt werk doen dat er écht toe doet. En wij vinden het belangrijk dat je voldoening haalt uit je werk. Daarom bieden we een mooi pakket arbeidsvoorwaarden dat je deels zelf kan samenstellen en stimuleren we persoonlijke ontwikkeling en vakverdieping.

Bekijk onze vacatures

Bij IVOM zijn we altijd op zoek naar gedreven ICT- en informatiespecialisten die onze organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen.

Onze missie

Continueren, professionaliseren en vernieuwen

IVOM versterkt, vernieuwt en professionaliseert de dienstverlening op het gebied van informatievoorziening (IV) binnen het OM. Dat doen we met zo'n 200 collega's en samen met ketenpartners zoals de Rechtspraak en de Politie. Ons werk is te verdelen in continuïteit, professionalisering en vernieuwing van de informatie- en ICT-voorzieningen.

Continuïteit
We richten ons de komende jaren op het verbeteren van de performance en stabiliteit van de huidige systemen.
Professionalisering
We brengen onze organisatie en informatievoorziening naar het volgende niveau.
Vernieuwing
We ontwikkelen nieuwe werkprocessen en een toekomstbestendig ICT-landschap.

Waar vind je ons?

Zowel met het ov (15 min. vanaf Utrecht CS) als met de auto zijn wij goed bereikbaar. Ons kantoor in Utrecht beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid.