Locaties van het OM

Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast richt het Landelijk Parket zich op de bestrijding van (internationaal) georganiseerde misdaad, bestrijdt het Functioneel Parket criminaliteit op het gebied van milieu, economie en fraude en worden alle beroepen tegen verkeersboetes door het Parket Centrale Verwerking OM beoordeeld.

Naast deze onderdelen, ondersteunt de DVOM (Dienstverleningsorganisatie OM) de medewerkers met HR, facilitaire en financieel-administratieve diensten. IVOM (Informatievoorziening OM) verzorgt de ICT en informatievoorziening. 

Hoe is het nu écht om voor het OM te werken? Bekijk hier de verhalen van onze collega‚Äôs.

Lees verder

Van ZSM tot het Ressortsparket

Op de tien arrondissementsparketten beoordelen officieren van justitie, ondersteund door administratieve en juridische specialisten, jaarlijks enkele honderdduizenden zaken. De zaken waarin hoger beroep wordt aangetekend komen bij een van de vier vestigingen van het Ressortsparket. Daar heet de vertegenwoordiger van het OM 'advocaat-generaal'. De arrondissementsparketten worden geleid door hoofdofficieren van justitie en aan het hoofd van het Ressortsparket staat de hoofdadvocaat-generaal. 

Bekijk organogram