Werken bij het OM

OMDAT je het belangrijk vindt actief bij te dragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving. 

OMDAT je elke dag ervaart hoe betekenisvol het werk is. 
Dat je echt verschil kunt maken voor daders, slachtoffers en de maatschappij. 

OMDAT je niet schrikt van spanning of hectiek in je werk.

OMDAT collega’s veel voor elkaar over hebben, we ons werk écht samen doen en 

met respect voor ieders vakmanschap en perspectief. 
 

Daarom werk jij bij het OM.

Om de video te bekijken dient u javascript geactiveerd te hebben of te upgraden naar een browser die html 5 ondersteunt. supports HTML5 video

Werk mee aan het bestrijden van misdaad

Ben jij gemotiveerd om bij te dragen aan een rechtvaardig en veilig Nederland en wil je samenwerken met minstens zo gemotiveerde collega’s?

Bekijk dan onze vacatures.

Misdaad bestrijden en voorkomen

Bij het OM werk je aan de bestrijding van misdaad. Dat is niet altijd in de vorm van straf, maar het kan ook zorg of behandeling zijn. Wij zoeken altijd naar een passende interventie en kijken altijd naar de menselijke kant van de zaak. Wat is in het belang van slachtoffer, dader, betrokkenen én de maatschappij? Uiteindelijk willen we misdaad niet alleen bestrijden, maar ook voorkomen.

Omdat we plaats hebben voor iedereen

Om strafbare feiten op te sporen en te vervolgen zijn mensen nodig met diverse achtergronden, opleidingen en ervaring. Van vmbo tot wo, van jurist tot ICT’er en van starter tot geroutineerd expert. Allerlei verschillende mensen die twee zaken met elkaar gemeen hebben: ze zijn trots op hun belangrijke maatschappelijke opdracht en ze begrijpen dat ze elkaar nodig hebben om te werken aan een rechtvaardige samenleving.

Binnen onze organisatie vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en kan meedoen. Ongeacht geslacht, seksuele identiteit, geloofsovertuiging, beperking, persoonlijke bijzonderheden of wat dan ook. 

Belangrijk werk maar ook veeleisend

Misdaad zit niet stil, kan enorm vindingrijk zijn en soms meedogenloos. Dat maakt het werk bij het OM niet alleen boeiend en leerzaam, maar soms ook hectisch en onvoorspelbaar. Dat geldt zeker als je direct bij rechtszaken betrokken bent. Maar ook als ICT'er, HR- of administratief medewerker krijg je ermee te maken. Daarom werk je in een team van gedreven collega's.