Haal Cybercriminelen offline

Word onze collega bij de aanpak van cybercrime

Versterkte aanpak cybercrime - Houd jij Nederland online veilig?

Het aanpakken van cybercrime en andere digitale misdrijven is niet eenvoudig. Deze vorm van criminaliteit neemt steeds professionelere vormen aan, daders zijn vaak onzichtbaar en ze werken niet altijd vanuit Nederland. Dat maakt vervolging moeilijk, maar wij doen er alles aan om cybercriminelen samen met de politie op te sporen en voor de rechter te brengen. 

Dat doen we met een vernieuwde landelijke aanpak van cybercrime, in samenwerking met een grote diversiteit aan partners op onder andere juridisch, wetenschappelijk en technisch gebied. Belangrijk en interessant werk, extra interessant vanwege de grensoverschrijdende aspecten. Wil jij daaraan meewerken? Dan beloven we jou een verantwoordelijke en afwisselende baan.

Past dat bij jou?

Door de groeiende aandacht voor de bestrijding van cybercriminaliteit groeit ons team door heel Nederland.

Regelmatig zoeken wij nieuwe collega's voor diverse rollen binnen onze cybercrime aanpak. O.a. Secretaris Cybercrime, Beleidsmedewerker en Adviseur Digitale Opsporing. Houd onze kanalen in de gaten.

Bekijk alle cybercrimefuncties

Wil je werk doen dat bepalend is voor de strategie en de richting van cybercrimebestrijding? Dan geven wij jou daarvoor de kans!

Collega's vertellen

wat hun werk binnen de aanpak van cybercrime zo bijzonder maakt

2,5 miljoen
Nederlanders zijn slachtoffer geweest van Cybercrime
Hiervan wordt 80% uitgevoerd door georganiseerde misdaad
7.396
Cybercrime meldingen van mei t/m oktober 2022
Dat is een stijging van 8,6% t.o.v. dezelfde periode een jaar eerder
17%
van de bevolking van 15 jaar en ouder
Werd in 2021 slachtoffer van een of meer online delicten of incidenten

Luister naar de nieuwe OM podcast: Het oordeel van de officier

In aflevering 3 & 4 bespreken we met officier van justitie Bas Rademacher een bijzondere Cybercrime-case die zich afspeelde in de zomer van 2021.

Meer dan werk: dit krijg je óók als je aan de slag gaat bij het OM

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. 

Heb je inhoudelijke vragen over de functies? Mail dan naar een van onze recruiters.

Veelgestelde Cybercrime vragen

Een afgeronde hbo-opleiding is voldoende en verschillende soorten vooropleidingen, maar je moet wel uit kunnen leggen wat jouw affiniteit met cybercrime is.

Het verschilt wat je wilt. Je kunt adjunct- of officier worden. Kan ook voor de functie van secretaris. Als beleidsadviseur zijn er geen verdere doorgroeimogelijkheden. Wel verdere verdieping en specialisatie.

Dat kan per locatie verschillen. Je kunt dan bezig zijn met 50% Cyber en overige 50% andere strafzaken.

Afankelijk van je kennis en ervaring kun je starten met een aanloopschaal als je nog niet helemaal in de functie past, maar wat op de site staat is wel wat de schaal is.

Dat heb jezelf in de hand. Hybride werken is mogelijk en je wordt daarin gefaciliteerd door het OM bv bureau stoel. Stemt het wel goed af met je collega’s en teamleider.

Hele grote aantallen slachtoffers in cybercrime aanvallen. Stijging van cybercrime onder jeugd en bepalen hoe je omgaat met georganiseerde criminaliteit en cybercrime.

De uitdaging is om ervoor te zorgen dat je geen hele lange beleidsstukken maakt, maar wel de essentie weet te verwoorden. Een andere uitdaging en tevens ook het leukste is dat je samen met al je ketenpartners hetgeen je bedenkt hebt ook in de praktijk uitrolt en ziet gebeuren.

Zo juridisch als je het zelf wilt maken. We verwachten niet dat je juridisch analyses gaat maken, maar dat je expertise op beleid zit. De officier en secretaris hebben de juridische kennis.

Als adviseur ben je vooral bezig met kwalitatieve interpreta-e/data-analyse en analyse op trends & ontwikkelingen (nieuwe technieken die binnen de cybercriminaliteit gebruikt worden). Je werkt aan het onderwerp aan wat is er wel / niet mogelijk in strafrechtelijke onderzoeken. Als beleidsadviseur ben je echt in jouw regio met je cyber collega’s en externe partners samen met dit onderwerp bezig

Wij werken met een jaarcontract met uitzicht op vast.

Ik vind het belangrijk dat alles zo duidelijk mogelijk is voordat je besluit te solliciteren. Schroom daarom niet om mij te contacten.
Nienke van Abeelen
Adviseur Recruitment
Bij cybercrime kun je zoveel moois bijdragen en daadwerkelijk elke dag het verschil maken. Als dit je aanspreekt, reageer dan zeker!
Letitia Apostolovic
Adviseur Recruitment
Stuur een e-mail naar Nienke of Letitia