Arbeidsvoorwaarden Rechterlijke macht

Als officier van justitie (en advocaat-generaal, dat is de officier van justitie in hoger beroep) val je onder de rechterlijke macht. De arbeidsvoorwaarden voor de rechterlijke macht zijn geregeld in de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren en de Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren.

Als je bij het OM in dienst komt als officier van justitie, dan is dat als 'officier in opleiding' of 'plaatsvervangend officier', en krijg je een tijdelijk dienstverband voor de duur van de opleiding tot officier van justitie (OIO-opleiding). De exacte inschaling is afhankelijk van de duur van jouw opleiding en jouw werkervaring, en vindt plaats in de RM-salariscategorie 10, 9A of 9. Daarnaast is er een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, een goede pensioenregeling en een maandelijkse onkostenvergoeding rechterlijke macht.

Vacature officier van justitie

Arbeidsvoorwaarden Rijksambtenaren

Als je geen officier bent maar in een andere functie werkt, dan ben je een rijksambtenaar. De arbeidsvoorwaarden voor rijksambtenaren binnen het OM staan in hier.

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Het OM hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. 

Bekijk hier alle vacatures