Wat is het salaris van een officier van justitie?

Startdatum, salariëring en inschaling

Als officier in opleiding
Wanneer je de selectieprocedure succesvol hebt afgerond word je benoemd als officier in opleiding (OIO) en begin je aan de opleiding. Deze benoeming gaat in op de datum dat je start met de opleiding en is tijdelijk zolang je opleiding duurt. Hoelang de opleiding duurt is afhankelijk van jouw kennis, competenties en ervaring. De arbeidsduur bedraagt tussen de 32 en 36 uur per week. Tijdens de opleiding ontvang je een salaris van minimaal € 3.164,76 en maximaal € 6.509,30 bruto per maand (RM-salariscategorie 9A bij een 36-urige werkweek).

 

Als officier van justitie

Als je de opleiding tot officier van justitie met een positief resultaat hebt afgerond, word je per Koninklijk Besluit benoemd tot officier van justitie in vaste dienst. Je salaris wordt op dat moment vastgesteld in salariscategorie 9 RM op het naast hogere bedrag (ten opzichte van je OIO-salaris aan het eind van de opleiding).

 

>>De salaristabellen van de rechterlijk ambtenaren kun je hier vinden.

 

Als je tijdens de opleiding onvoldoende voortgang of resultaten boekt kunnen we je opleiding, en daarmee je dienstverband , beëindigen. Dit gebeurt ook als het niet lukt om (na herkansing) het zittingsvaardigheidsbewijs te behalen.

 

Tijdens en na voltooien van de opleiding

Je hebt zowel tijdens als na de opleiding recht op 16,3% IKB-budget en een vaste onkostenvergoeding. Verder kun je rekenen op uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om vier dagen te werken.