Secretaris cybercrime

 

Wat houdt de functie in?

Het opsporen en vervolgen van cybercrime is niet eenvoudig. De daders zijn meestal onzichtbaar en werken niet altijd vanuit Nederland. Het OM doet er alles aan om deze criminelen samen met de politie op te sporen en voor de rechter te brengen. Als secretaris cybercrime ken je de valkuilen van het strafproces en leg je bij jouw parket de verbinding tussen operatie en beleid op bestuurlijk, tactisch en operationeel niveau. Door mee te denken over de inzet van bevoegdheden, deel te nemen aan brainstormsessies over innovaties binnen opsporing, bij te dragen aan bewijsmiddelen voor strafzaken of cursussen te volgen over de ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit en jouw nieuwe kennis te delen. Je werkt intensief samen met de lokale cyberofficier, andere parketten, collega’s in binnen- en buitenland, lokale en landelijke opsporingsinstanties en andere partners. Binnen het parket zoeken we naar nieuwe, effectieve manieren van werken. Daarom geven we jou alle ruimte om nieuwe ideeën in te brengen.


Waarom is deze functie interessant?

Wil jij graag worden uitgedaagd om na te denken over nieuwe mogelijkheden om de aanpak van cybercrime verder vorm te geven? Dan krijg je van ons veel verantwoordelijkheid én de kans om een professionele en zichtbare bijdrage te leveren aan de bestrijding van deze vorm van criminaliteit. kennis van cybercrime te hebben. Met onze interne opleidingen helpen we je om snel kennis op te doen. Niet alleen belangrijk, maar voor jou ook interessant en leerzaam werk.

Bekijk alle vacatures

Interesse in een leuke baan op het gebied van cybercrime?

Meld je aan voor onze talentpool

Nieuwsgierig naar de andere cybercrimefuncties?

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht of ken je iemand die goed op een van onderstaande profielen past? Reageer op een andere functie of stuur de link door naar een kennis!

Contact met recruiter