Adviseur Digitale Opsporing

 

Wat houdt de functie in?

Het opsporen en vervolgen van cybercrime is niet eenvoudig. De daders zijn meestal onzichtbaar en werken niet altijd vanuit Nederland. Het OM doet er alles aan om de daders samen met de politie op te sporen en voor de rechter te brengen. Dat doen we in de vorm van een nieuw, landelijk gecoördineerd programma. Jij brengt als adviseur digitale opsporing daarbij onmisbare kennis in, kennis die je gebruikt om je collega’s te adviseren over de vele digitale aspecten van deze complexe onderzoeken. Je houdt de ontwikkelingen in cyber- en digitale criminaliteit bij en verdiept je in relevante wet- en regelgeving. Je werkt actief aan het vergroten en delen van jouw expertise, zowel binnen het parket als landelijk. Denk aan het opstellen en verspreiden van kennisdocumenten en lesmateriaal of het verzamelen van praktijkvoorbeelden. Ook lever je een bijdrage aan de coördinatie en afstemming met collega-specialisten van de politie over digitale kansen en juridische waarborgen.


Waarom is deze functie interessant?

Je hebt een unieke positie binnen jouw parket, het landelijke netwerk van specialisten digitale opsporing binnen het OM én van netwerken van experts daarbuiten. Dat betekent dat je niet alleen in het centrum van alle ontwikkelingen zit, maar er zelf ook heel veel van zult leren. Kennis die je vervolgens inzet voor een veilige (digitale) samenleving!

Past dat bij jou? 

Heb je interesse in deze prachtige rol? Momenteel zijn er geen vacatures. Maar regelmatig zoeken wij nieuwe collega's. Houd onze website en andere kanalen in de gaten.

Bekijk meer vacatures

Interesse in een leuke baan op het gebied van cybercrime?

Meld je aan voor onze talentpool

Nieuwsgierig naar de andere cybercrimefuncties?

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht of ken je iemand die goed op een van onderstaande profielen past? Reageer op een andere functie of stuur de link door naar een kennis!

Contact met recruiter