Analist Trends & Ontwikkelingen

 

Wat houdt de functie in?

De aanpak van cybercrime door het landelijk cluster cybercrime is gericht op de opsporing en vervolging van cybercrime, maar ook op alternatieve interventies en verstoring van criminele processen. Als analist ben je onderdeel van het landelijk cluster cybercrime en lever je data en informatie waar het cluster op kan bouwen. Je beoordeelt interne en externe bronnen op relevantie en weet hieruit trends en ontwikkelingen op het gebied van cybercrime te halen. Je werkt nauw samen met de analisten van de politie en vertaalt het informatiebeeld van het landelijk Operationeel Cybercrime Overleg (LOCO) naar concrete acties voor het Openbaar Ministerie. Je zorgt ervoor dat relevante signalen en trends snel en gericht gedeeld worden. Samen met de landelijk officier cybercrime en de landelijk beleidsmedewerker cybercrime heb je zo een belangrijke coƶrdinerende rol bij de uitvoering van onze operationele en beleidsmatige doelstellingen, prioriteiten en aandachtspunten. In jouw rol als analist ga je tot slot aan de slag met een plan van aanpak voor het nieuw op te zetten jaarlijkse Cybercrimebeeld van politie en OM.


Waarom is deze functie interessant?

Deze functie bevindt zich in het hart van de informatie waarmee we cyber- en andere digitale criminaliteit opsporen en bestrijden. En in het hart van de nieuwste ontwikkelingen rond het benutten van data voor onze praktijk, binnen de grenzen die de wet stelt. Voor jou betekent dat relevant werk, veel contacten met collega-professionals en heel veel gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen.

Interesse in een leuke baan op het gebied van cybercrime?

Meld je aan voor de Talentpool

Nieuwsgierig naar de andere cybercrimefuncties?

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht of ken je iemand die goed op een van onderstaande profielen past? Reageer op een andere functie of stuur de link door naar een kennis!

Contact met recruiter