Kun jij tegen een stootje, werk je graag in een dynamische omgeving en ben jij een zelfstandig werkend puzzelaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wat ga je doen?
Als planner strafzaken werk jij binnen het gezamenlijk logistiek centrum van Rechtspraak en Openbaar Ministerie Limburg, ook wel de Verkeerstoren genoemd. In deze functie heb je veel contact met advocaten, officieren van justitie, parketsecretarissen, rechters en griffiers. Je verricht de volgende werkzaamheden:
Wie ben jij?
Als planner in hart en nieren zijn de kneepjes van het planner vak je niet geheel onbekend. Je bent een zelfstandig werkend puzzelaar met oog voor teambelangen, creatief in het zoeken naar oplossingen en alternatieven, je gaat proactief te werk en bent uiteraard accuraat in je planningen. Het maken van een zittingsplanning is elke keer weer maatwerk. Je schrikt er dan ook niet voor terug rekening te moeten houden met heel veel variabelen. Verder ben jij prima in staat uit te leggen waarom je voor een bepaalde planning hebt gekozen en je communiceert daarbij helder, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent er dan ook vaardig in collega's te overtuigen om in geval van nood toch net die paar zaken extra te doen.
Als planner weet jij als geen ander hoe een dienstverlenende/klantgerichte instelling kan bijdragen aan het succes van je werk en de relatie met je collega’s en externe partners. Daarbij ben je een representatieve persoonlijkheid die in staat is zijn tijd goed in te delen, de juiste prioriteiten te stellen en zich in korte tijd nieuwe informatie snel eigen te maken. Kortom, zowel in teamverband als zelfstandig kom je goed tot je recht. Ten slotte sta je stevig in je schoenen, ben je flexibel om ook eens op een andere dag te werken of langer te blijven als het werk daarom vraagt. Je kunt ook presteren onder (tijds- en werk)druk en je deinst niet terug voor hectiek.
Wat je verder in ieder geval meeneemt:
Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken zesduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.
Over de afdeling
Limburg is een internationaal georiënteerd arrondissement gelegen tussen België en Duitsland. Het heeft een landsgrens van ongeveer 350 km en goede (internationale) verbindingen. Grensoverschrijdend verkeer van mensen en goederen is een gegeven en vindt veelvuldig plaats. Grote bevolkingsconcentraties in Duitsland en België liggen letterlijk op steenworpafstand. Niet voor niets wordt er gesproken over de Euregio.
Grenzen zijn dus een deel van de realiteit in Limburg. Ook het parket Limburg kent grenzen. Maar in het dagelijks werk wil ons parket vooral grenzen slechten. Dat doen we door onze zaken te doen vanuit internationaal perspectief, door intensief samen te werken, binnen onze organisatie maar ook met ketenpartners met als doel het voorkomen en aanpakken van criminaliteit. Ons werk krijgt maatschappelijke betekenis als onze interventies zichtbaar, merkbaar en herkenbaar zijn voor slachtoffers, daders en hun omgeving. We zijn met recht een civil servant.
De verkeerstoren is het gezamenlijk logistiek centrum binnen het Arrondissement Limburg. Medewerkers van het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak werken daar nauw samen aan de inroostering, planning en appointering van strafzaken. De inspanningen zijn er onder andere op gericht strafzaken snel en compleet op zitting te krijgen en een efficiënte planning van die zaken te maken, zodat de beschikbare zittingscapaciteit optimaal benut wordt. De 18 medewerkers in de verkeerstoren verrichten hun werkzaamheden onder de leiding van de Hoofden Verkeerstoren. Het is een hecht en dynamisch team, waarvan de leden niet schrikken van hectiek.
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,50% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Bijzonderheden
Meer weten?
Wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Kim Voncken (Hoofd Verkeerstoren) via 06-15249769 of via e-mail k.voncken@om.nl of Brigitte van Wijmen (Hoofd Verkeerstoren) via 06-50660962 of via e-mail b.van.wijmen@rechtspraak.nl
Sollicitatieprocedure
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Raymond Bonten (Senior Adviseur Recruitment) via telefoonnummer 06 - 13471471.
Sollicitatiewijze
Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 6-4-2025 o.v.v. vacaturenummer OM-4053 via de knop solliciteer hieronder.