Het Openbaar Ministerie is verantwoordelijk voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde en participeert vanuit die rol in de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Landelijk zijn er zestien wijken geselecteerd voor de domein overstijgende- en gebiedsgerichte aanpak ‘Preventie met Gezag’. Drie van die wijken liggen in het werkgebied van het arrondissementsparket Midden-Nederland. De aanpak is er op gericht om te voorkomen dat jongeren en jongvolwassenen de (georganiseerde en ondermijnende) criminaliteit ingaan of hier verder in afglijden. Diverse pilots, projecten en proeftuinen maken onderdeel uit van de aanpak Wij zoeken een ketenprojectleider die ervoor zorgt dat ons parket op de juiste wijze is aangesloten bij relevante pilots, projecten en proeftuinen.
Wat ga je doen?
Wie ben jij?
Waar kom je te werken?
Het Arrondissementsparket Midden-Nederland is gevestigd in het centrum van Utrecht met uitzicht op de Dom en de prachtige binnenstad, dichtbij het centraal station. Maar ons parket heeft meer te bieden. Kom je bij ons parket werken dan zet jij je samen met de ruim 300 medewerkers in voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde en lever je een waardevolle bijdrage aan een veiligere samenleving in onze regio. Dit door oog te hebben voor slachtoffers, snelheid te tonen in afhandeling van zaken en het ontnemen van crimineel vermogen, en te werken aan daadwerkelijke, snelle en volledige executie, juridisch vakmanschap en een efficiënte proceslogistiek.
De afdeling Beleid & Strategie bevindt zich in het hart van de parketorganisatie. Het team is een belangrijke schakel tussen de externe omgeving van het parket en de interne organisatie. Hoofdtaak is het vergroten van de maatschappelijke veiligheid in de gehele regio Midden-Nederland door kennis te verkrijgen van de regionale en lokale veiligheidsvraagstukken en intensieve samenwerking aan te gaan met ketenpartners, waarbij de effectieve en innovatieve inzet van het strafrecht centraal staat. Een zeer diverse afdeling, waarin onderwerpen als lokale veiligheid, instroommanagement, integrale samenwerking, communicatie/pers, kwaliteit en juridische taken samenkomen.
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.
Bijzonderheden
De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden op het arrondissementsparket Midden-Nederland in Utrecht.
Meer informatie
Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Yvette Groenhart, y.groenhart@om.nl en 06-51380674. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met HRM via hrm-apmnl@om.nl.
Sollicitatiewijze
Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 9-9-2022 o.v.v. vacaturenummer OM-638 via de knop solliciteer hieronder.