Sinita Soekhoe

Parketsecretaris arrondissementsparket Rotterdam

Sinita Soekhoe had al veel verschillende facetten van het strafrecht gezien, alvorens ze in 2019 haar carrière startte bij het OM. Tijdens haar rechtenstudie heeft ze bij de Rechtspraak als griffier gewerkt, en ook stage gelopen bij een advocatenkantoor én het arrondissementsparket in Den Haag. In 2019 werd ze geselecteerd om deel te mogen nemen aan het OM-traineeship, een mooie vervolgstap in haar juridische carriere.

Sinita: “Het OM spreekt mij enorm aan. Het OM spreekt namens de samenleving. Niet alléén voor de belangen van de verdachte, of die van eventuele slachtoffers en nabestaanden, maar echt voor álle betrokken partijen. Dus ook die van de maatschappij in zijn geheel."

 

"Je werkt in kleine groepjes en krijgt een mentor toegewezen, waar je terecht kan met vragen. Naast het volgen van inhoudelijke cursussen bij de SSR, werk je ook aan de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap.”
Sinita Soekhoe
Parketsecretaris

En hoe is de sfeer in de groep?
“Juist omdat je in een klein groepje werkt – waar je dagelijks intensief mee samenwerkt – bouw je een goede band met elkaar op. We leren veel van elkaar, en staan ook voor elkaar klaar met vragen en ondersteuning. De sfeer is dus goed, en zelfs nu – na afloop van het traineeship – hebben we nog steeds contact met elkaar. Ieder vanaf een ander OM-onderdeel, waar hij of zij na het traineeship aan de slag is gegaan. Ook dat is het mooie van het traineeship: het biedt mogelijkheden om door te stromen binnen de organisatie.

Denk je dat het traineeship ook iets voor jou is? Aarzel niet en solliciteer! Het is de ideale plek om jezelf  - na afronding van je studie - verder te ontwikkelen en het geeft je een goede start van jouw juridische carrière. Ik hoor van veel studenten dat ze aarzelen om te solliciteren omdat ze denken dat de sollicatieprocedure uit veel rondes bestaat en lang duurt. Maar ik kan je vertellen dat dit enorm meevalt! Als dit is wat je wil, ga er dan voor en laat niets je tegenhouden!”

Bekijk hier de vacatures