Ontdek de wereld van communicatie bij Informatievoorziening OM

Maak kennis met Simone Willems, een van onze bevlogen communicatieadviseurs

Ruim een jaar geleden maakte Simone Willems, als ervaren marketing- en communicatieadviseur, de overstap naar het OM. Een bewuste keuze, zo blijkt. "Hiervoor werkte ik voor verschillende commerciële mkb-organisaties. Na verloop van tijd miste ik een bepaalde voldoening in mijn werk. Ik besloot een switch maken naar een organisatie die een grotere bijdrage levert aan de maatschappij," vertelt ze. Bij Informatievoorziening OM (IVOM) vond ze die uitdaging als communicatieadviseur. Maar wat maakt werken bij IVOM eigenlijk zo bijzonder en uitdagend?

IVOM verzorgt IT-diensten en -services voor alle OM-onderdelen in Nederland, wat resulteert in landelijke projecten en programma's. Simone legt uit: "Dit geeft je een groot bereik en een uiteenlopende doelgroep. Van IT-collega's tot officieren van justitie, van administratieve collega's tot juristen die grootschalige onderzoeken leiden. Dit maakt het werk uitdagend en boeiend."

Dynamiek
Een typische werkdag voor Simone omvat altijd verschillende projectvergaderingen. "Ik heb dagelijks contact met projectleiders, implementatiemanagers en communicatiecollega's binnen IVOM, andere OM-onderdelen of externe partners in de keten. Hieruit volgen dan acties zoals nieuwsberichten, communicatieplannen of het organiseren van evenementen." 

Veel voldoening haalt ze uit het programma Emma dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een volledig nieuw zaaksysteem voor het OM, waarbij nauw wordt samengewerkt met partners zoals de Politie, Rechtspraak, Halt en Reclassering. "Naast dit programma zijn we bezig met de vernieuwing van nagenoeg het hele ICT-landschap, wat voor een veeleisende en dynamische werkomgeving zorgt," zegt ze trots.

Echter, werken bij IVOM is meer dan alleen projecten draaien. Simone benadrukt de werkcultuur: toegankelijkheid en bereidwilligheid van haar collega's. "Het is een relatief nieuwe organisatie, dus als communicatieteam werken we hard om verschillende afdelingen met elkaar te verbinden."

"Het wordt echt aangemoedigd om jezelf te blijven ontwikkelen. Er is ook enorm veel ruimte voor opleidingen en trainingen," 
Simone Willems
Senior communicatieadviseur ICT en IV

Vaardigheden
Volgens Simone zijn initiatief nemen en het leggen van contacten essentieel voor het succes als communicatieadviseur.“ Het is binnen ons vak altijd de kunst om het belang van communicatie binnen grote IT-projecten te blijven benadrukken. In uitdagende situaties zijn geduld, creativiteit en sterke gespreksvaardigheden belangrijk.”

Het Openbaar Ministerie stimuleert professionele ontwikkeling en groei met een gesprekscyclus waar loopbaan, mobiliteit en ontwikkeling altijd prioriteit hebben. "Het wordt echt aangemoedigd om jezelf te blijven ontwikkelen. Er is ook enorm veel ruimte voor opleidingen en trainingen," voegt Simone toe.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een carrière bij het OM of IVOM adviseert Simone simpelweg: “Kom een keer een kop koffie drinken en kijk of er een match is.”

Past dit bij jou?
Inhoudelijk interessant en maatschappelijk relevant werk. Bij IVOM wacht een wereld van uitdagende projecten, een grote diversiteit aan collega's en professionele groei. Durf jij de stap te zetten naar een carrière als communicatieadviseur bij IVOM?

Bekijk vacature