Sander Kleinhuis

parketsecretaris Functioneel Parket

In korte tijd veel ervaring opdoen bij verschillende OM-onderdelen: dat is volgens Sander Kleinhuis een groot voordeel van het OM-traineeship.

“Je volgt een tweejarig programma, en ziet het verkeersparket (Parket CVOM), de afdelingen Onderzoeken en Interventies van een arrondissementsparket, het Landelijk Parket of het Functioneel Parket. Ik heb gemerkt dat de werkzaamheden in de interventieomgeving (ZSM) anders zijn dan bij het Functioneel Parket. Bij ZSM zijn dossiers kleiner ligt de nadruk op snel handelen, terwijl bij milieudelicten (FP) de wetgeving complexer en dus meer uitzoekwerk oplevert. Heel interessant!”

"Bij ZSM zijn dossiers kleiner ligt de nadruk op snel handelen, terwijl bij milieudelicten (FP) de wetgeving complexer en dus meer uitzoekwerk oplevert. Heel interessant!”
Sander Kleinhuis
Functioneel Parket

“Door het jaar heen krijg je verschillende cursussen die aansluiten bij de werkzaamheden, zoals een cursus tenlasteleggingen schrijven. Maar ook is er aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt veel ruimte om zelf initiatieven te nemen, maar ook is de begeleiding goed georganiseerd. Je kunt bij mentoren of opleiders terecht, maar ook je mede-trainees zijn altijd bereid met je mee te denken over een zaak. Mijn groep met trainees was hecht, en ook al stroomt iedereen na het traineeship uit naar andere onderdelen: het contact blijft. Ik kan het traineeship aan iedere startende jurist van harte aanbevelen!

Bekijk hier de vacatures