Natasja Pattiasina

Adviseur Bedrijfsvoering

Al bijna 20 jaar werkt Natasja Pattiasina bij het OM. De eerste jaren op het parket Amsterdam, onder meer als personeelsconsulent, de laatste zes jaar bij de dienstverleningsorganisatie van het OM (DVOM) in Utrecht. Natasja is adviseur Bedrijfsvoering bij de afdeling Financiën. Ze is verantwoordelijk voor de interne controle van de P-processen, ofwel de personeelsprocessen. Ook doet ze verbetervoorstellen.  

 

 

“Bij personeelsprocessen moet je denken aan de toekenning van toeslagen, uitgifte van OV-kaarten, uitbetaling van declaraties en dergelijke. Ik en mijn collega’s doen steekproefsgewijze controles om te beoordelen of die processen goed verlopen. Daarnaast maken we ook risicoanalyses en doen verbetervoorstellen.”

Natasja werkt nauw samen met het team van HR-Beheer, ook heeft ze veel contact met de verschillende OM-onderdelen, zoals financial controllers, de auditgroep en HR-adviseurs. Natasja: “We zijn onderling best kritisch, we moeten immers zorgvuldig omgaan met overheidsgeld. Als Openbaar Ministerie hebben we een voorbeeldfunctie te vervullen.”

In deze baan moet je stevig in je schoenen staan en kritische vragen durven stellen
Natasja Pattiasina
Adviseur Bedrijfsvoering

Natasja voelt zich op haar plek in haar baan. “De inhoud past bij hoe ik in het leven sta. Open, eerlijk en integer. Ook ben ik best een beetje een control freak,” lacht ze, “dat moet ook wel in deze baan. En je moet stevig in je schoenen staan en kritische vragen durven stellen om dit werk te doen,” zegt Natasja.

“De inhoud van het werk is interessant en divers,” vindt Natasja, “maar de collega’s zijn minstens zo belangrijk. We hebben veel lol. Daarnaast krijg ik het vertrouwen en de ruimte om mijn baan zelfstandig in te vullen. Waar ik heel blij van wordt, is de flexibiliteit. Ik woon in Amsterdam en voordat het coronavirus uitbrak, flexte ik op vrijdag bij mijn ouwe club, het parket Amsterdam. Dat scheelt veel reistijd. Ik hoop dat te zijner tijd ook weer te gaan doen.”

“Het OM is een fijne werkgever met genoeg ontwikkelingsmogelijkheden,” vindt Natasja. “Mijn lange loopbaan hier, is daar het levende bewijs van. Ik hoop hier nog lang te mogen werken!”

 

Powered by Emply