“Het gamified assessment was spannend en uitdagend"

Farida Pouleijn: “Het gamified assessment was voor mij nieuw, maar daarmee ook heel spannend en uitdagend. Ik zag het als een uitgelezen kans om het beste van mezelf te laten zien, maar ook inzicht te krijgen in mezelf. Waar sta ik in mijn ontwikkeling? Wat zijn mijn sterke punten, en waar kan ik me nog verbeteren?

Het programma bestond uit een groepsopdracht en een aantal individuele opdrachten, waaronder een rollenspel. De casus was erg aansprekend en lag - juridisch gezien - dicht bij de werkelijkheid. Vanwege de korte voorbereidingstijd die je hebt, vraagt dat om creativiteit en improvisatievermogen. Ook de groepsopdracht was erg leuk. Samen met mede-deelnemers moet je een balans zien te vinden tussen de verschillende zienswijzen, en tot een werkbare oplossing komen. Belangrijke tip: blijf jezelf, en geniet vooral ook van deze bijzonder leerzame dag!

De dag zelf is intensief, maar goed georganiseerd. Alle OM’ers waren heel prettig in de omgang en heel toegankelijk voor vragen. Ik voelde me daardoor – ondanks de spanning van de dag – toch erg op mijn gemak. Tijdens de dag werk je met smartphones. Daarmee heb je op elk moment van de dag inzicht in de planning van de dag, en waar je op welk moment bent ingedeeld. Dat vond ik erg prettig.”

Wil jij deelnemen aan het OM-traineeship?
Het traineeship start op een aantal vaste momenten in het jaar. Op dit moment is de werving gesloten. Houd onze website in de gaten, we zullen volgend jaar opnieuw gaan werven. Het OM voert bij de werving en selectie een actief diversiteitsbeleid, wat betekent dat wij zoeken naar kandidaten met een diverse achtergrond en een brede maatschappelijke blik.

Bekijk hier de vacatures