Beka Altunashvili

Assistent-officier van justitie

Beka Altunashvili weet al van jongs af aan dat hij ‘boeven wil vangen’. Niet fysiek op straat, maar wel in de rechtszaal. Beka: "Ik heb dus heel bewust gekozen voor een rechtenstudie en ik ben blij dat ik nu de kans krijg om te leren en werken voor het OM."

Wat is je ervaring tot nu toe?

"De combinatie van het werken en leren bevalt mij heel goed. Het aanbod van theoretische scholing vind ik uitstekend. De theorie en de praktijk zijn feilloos op elkaar afgestemd. Je begint met het beoordelen van kleinere verkeerszaken, zodat je vertrouwd raakt met het werk en de organisatie. Dit wordt steeds verder uitgebouwd totdat je ervaren genoeg bent om (na acht maanden) door te stromen naar de ZSM-omgeving van een arrondissementsparket. Je wordt dus niet zomaar in het diepe gegooid. Jouw ontwikkeling staat centraal.

In de advocatuur zie je vaker dat je in grote groepen tegelijk start, maar daarna plaats is voor slechts één of twee medewerkers. Dat maakt de sfeer competitiever. De sfeer in deze groep is heel anders. We delen ervaringen en zienswijzen open en eerlijk, waardoor wij veel van elkaar leren."

Wat spreekt jou aan in het traineeship?

"Theoretische kennis opdoen tijdens je studie op de universiteit is één ding, maar het opdoen van ervaring in de praktijk is een volgende stap. Via het traineeship doe je die praktijkervaring op, waardoor je finesse krijgt in het beoordelen van strafzaken en de ‘kneepjes van het vak’ leert. Je vergroot je kennis van het strafrecht en je ontwikkelt je in rap tempo als professional. Ook zijn er mooie doorgroeimogelijkheden, zoals een indiensttreding als interventiejurist of de doorstroom naar de functie van assistent-officier.

Dus wat het traineeship mij als talentvolle jurist oplevert? Kennis, ervaring en uitzicht op doorgroeimogelijkheden."

Lees meer over het OM-traineeship
"Theoretische kennis opdoen tijdens je studie op de universiteit is één ding, maar het opdoen van ervaring in de praktijk is een volgende stap. Via het traineeship doe je die praktijkervaring op, waardoor je finesse krijgt in het beoordelen van strafzaken en de ‘kneepjes van het vak’ leert."
Beka Altunashvili
Assistent-officier van justitie