Binnen het OM kun je bij verschillende parketten en onderdelen stagelopen. Tijdens je stage leer je jouw – tijdens je opleiding opgedane kennis – in de praktijk toe te passen, onder begeleiding van specialisten van het OM.

Het merendeel van de stageplaatsen is juridisch van aard, maar óók op andere gebieden (zoals communicatie, ICT of HR) hebben we regelmatig vacatures voor een stageplaats. De stages worden door het OM – in overleg met scholen, opleidingsinstituten of universiteiten zorgvuldig geselecteerd. Voor sommige parketten of onderdelen hebben we vanuit het OM een samenwerkingsverband met specifieke onderwijsinstellingen. Informeer hiernaar bij de stagecoördinator van jouw opleiding.

We bieden stages aan op verschillende niveaus, bieden je een unieke ervaringsplek aan in een organisatie met grote maatschappelijke relevantie, en bieden je een stagevergoeding. Om voor een stageplaats in aanmerking te komen vragen we je om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen. De kosten voor deze VOG kun je – na de start van je stage – bij ons declareren. Heb jij interesse in een stageplek bij het OM? Bekijk onze stagevacatures of meld je onderaan deze pagina aan voor een jobalert. 

Bekijk hier alle (stage)vacatures

WO stages

Zit jij in de laatste fase van jouw universitaire rechtenstudie, en heb je een aantoonbare focus of belangstelling voor het strafrecht? Solliciteer dan naar een stageplaats bij een van onze parketten. Tijdens je stage doe je praktijkervaring op en leer je de wereld van het OM beter kennen. Bekijk de verschillende vacatures of meld je hieronder aan voor een jobalert.

HBO/MBO stages

Het OM biedt ook op aan MBO / HBO studenten de mogelijkheid om stage te lopen. Vaak zijn dit juridisch administratieve stages, waarbij je aan de slag gaat met het beoordelen van strafzaken, of ondersteuning gaat bieden bij zogenaamde TOM-zaken (TOM staat voor Transactie Openbaar Ministerie), maar ook op het gebied van ICT, HR- en communicatie zijn er mogelijkheden. Bekijk de verschillende vacatures of meld je hieronder aan voor een jobalert.