Stages bij het OM

Binnen het OM kun je bij verschillende parketten en onderdelen stagelopen. Tijdens je stage leer je jouw – tijdens je opleiding opgedane kennis – in de praktijk toe te passen, onder begeleiding van specialisten van het OM.

Het merendeel van de stageplaatsen is juridisch van aard, maar óók op andere gebieden (zoals communicatie, ICT of HR) hebben we regelmatig vacatures voor een stageplaats. De stages worden door het OM – in overleg met scholen, opleidingsinstituten of universiteiten zorgvuldig geselecteerd. Voor sommige parketten of onderdelen hebben we vanuit het OM een samenwerkingsverband met specifieke onderwijsinstellingen. Informeer hiernaar bij de stagecoördinator van jouw opleiding.

We bieden stages aan op verschillende niveaus, bieden je een unieke ervaringsplek aan in een organisatie met grote maatschappelijke relevantie, en bieden je een stagevergoeding. Om voor een stageplaats in aanmerking te komen vragen we je om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen. De kosten voor deze VOG kun je – na de start van je stage – bij ons declareren. Heb jij interesse in een stageplek bij het OM? Bekijk onze stagevacatures of meld je onderaan deze pagina aan voor een jobalert. 

Bekijk de stagemogelijkheden bij:

Het Ressortsparket

WO stages

Zit jij in de laatste fase van jouw universitaire rechtenstudie, en heb je een aantoonbare focus of belangstelling voor het strafrecht? Solliciteer dan naar een stageplaats bij een van onze parketten. Tijdens je stage doe je praktijkervaring op en leer je de wereld van het OM beter kennen. Zoek bij de vacatures op 'stage' en 'stagiair'. Of meld je hieronder aan voor een jobalert.

OM-traineeship

Denk jij dat het aanpakken van criminaliteit echt iets voor jou is? Kom het ontdekken en maak samen met 10 medetrainees in 2 jaar tijd kennis met alle facetten van het werken als jurist bij het Openbaar Ministerie.

Meer weten?

HBO/MBO stages

Het OM biedt ook op aan MBO / HBO studenten de mogelijkheid om stage te lopen. Vaak zijn dit juridisch administratieve stages, waarbij je aan de slag gaat met het beoordelen van strafzaken, of ondersteuning gaat bieden bij zogenaamde TOM-zaken (TOM staat voor Transactie Openbaar Ministerie), maar ook op het gebied van ICT, HR- en communicatie zijn er mogelijkheden. Zoek bij de vacatures op 'stage' en 'stagiair'. Of meld je hieronder aan voor een jobalert.