Summercourt

SummerCourt biedt maatschappelijk betrokken rechtenstudenten een week lang een kijkje in de keuken van de rechter en de officier van justitie. Hoe komt een rechter tot zijn oordeel en welke afwegingen maakt een officier van justitie? En hoe ziet hun week er eigenlijk uit? Om die vragen te beantwoorden ga je zelf vonnissen schrijven, zelf een requisitoir houden, zelf een zitting leiden en zelf met de politie in gesprek over bevoegdheden die zij willen inzetten.

Lees meer op Summercourt.nl

Nationale Requireerwedstrijd

De Nationale Requireerwedstrijd biedt rechtenstudenten de mogelijkheid om kennis te maken met het vak van officier van justitie. Kruip in de huid van een officier en laat zien dat jij vol overgave kan requireren! Studeer jij Rechten en heb jij kennis van het straf- en strafprocesrecht? Doe mee!

Lees verder

Wie Grijpt In

Het OM organiseert – samen met Diversion - het lesprogramma ‘Wie grijpt in?’. In dit lesprogramma gaan rechtenstudenten en officieren van justitie in gesprek met leerlingen van middelbaar onderwijs en het MBO, over hun eigen rol in een veilige samenleving. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

Meer informatie over 'Wie Grijpt In'

Juridische bedrijvendagen

Wil jij als rechtenstudent meer te weten komen over de mogelijkheden die wij bieden voor starters en studenten? Regelmatig zijn wij aanwezig op juridische bedrijvendagen van de universiteiten om al jouw vragen te beantwoorden. In 2021 en 2022 kun je op de volgende bedrijvendagen met ons kennismaken:

Juridische Bedrijvendag Nijmegen
5 november 2021

Meesterweek Themadag Strafrecht
17 januari 2022

Bedrijven- en instellingendag Groningen
11 februari 2022

Leidse Juridische Bedrijvendag
15 februari 2022

Utrechtse Juridische Bedrijvendag
4 maart 2022

Fit for Future Universiteit Tilburg
9 maart 2022

Daarnaast brengen juridische faculteiten en studieverenigingen regelmatig een bezoek aan één van de OM-onderdelen. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact op met onze campusrecruiter.