Summercourt

SummerCourt biedt maatschappelijk betrokken rechtenstudenten een week lang een kijkje in de keuken van de rechter en de officier van justitie. Hoe komt een rechter tot zijn oordeel en welke afwegingen maakt een officier van justitie? En hoe ziet hun week er eigenlijk uit? Om die vragen te beantwoorden ga je zelf vonnissen schrijven, zelf een requisitoir houden, zelf een zitting leiden en zelf met de politie in gesprek over bevoegdheden die zij willen inzetten.

Lees meer op Summercourt.nl

Nationale Requireerwedstrijd

De Nationale Requireerwedstrijd biedt rechtenstudenten de mogelijkheid om kennis te maken met het vak van officier van justitie. Kruip in de huid van een officier en laat zien dat jij vol overgave kan requireren! Studeer jij Rechten en heb jij kennis van het straf- en strafprocesrecht? Doe mee!

Lees verder

Wie Grijpt In

Het OM organiseert – samen met Diversion - het lesprogramma ‘Wie grijpt in?’. In dit lesprogramma gaan rechtenstudenten en officieren van justitie in gesprek met leerlingen van middelbaar onderwijs en het MBO, over hun eigen rol in een veilige samenleving. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

Meer informatie over 'Wie Grijpt In'