Werken als ICT'er

Dagelijks werken vele ICT’ers mee aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Want zonder geavanceerde informatietechnologie is het Openbaar Ministerie nergens. Stel je eens voor dat een officier van justitie niet kan inloggen, waardoor een zitting moet worden opgeschort. Of dat er een storing is in de DNA-database, nét als er een vergelijking moet worden gemaakt met DNA-materiaal van een verdachte.

Binnen het OM hebben we verschillende mogelijkheden voor ICT-professionals. Als ICT’er werk je voornamelijk binnen het onderdeel DVOM (Dienstverleningsorganisatie OM) in Utrecht. Met zo’n 350 collega’s zorgt de DVOM ervoor dat elke collega bij het OM zijn of haar werk kan doen. Daarvoor levert ze producten en diensten op het gebied van IT, HR, facilitaire en financieel-administratieve diensten en projectmanagement.

 

Bij het OM werk je als ICT'er aan oplossingen die bijdragen aan een rechtvaardige samenleving. Dat geeft veel voldoening.
Jeroen Aleman
Solution Architect

Domein IT

Het domein IT is verantwoordelijk voor het leveren van een stabiele IT-infrastructuur en beheer en ontwikkeling van de applicaties van het OM. Het domein bestaat uit vier afdelingen: Change & Control, Service Operations, Service Design en Projects.

Het domein IT is volop in ontwikkeling. Het bouwt aan een toekomstbestendige infrastructuur en zet daarbij de stap van een incidentgedreven organisatie naar een proactieve en procesgedreven organisatie. De verbetering van de kwaliteit van onze dienstverlening is een van onze prioriteiten. Dit doen we in nauwe samenwerking met het gehele OM, externe leveranciers en ontwikkelaars.

Binnen ons domein is er volop ruimte voor ontwikkeling, we werken hard aan het verbeteren van onze processen en het versterken van onze regiefunctie richting externe leveranciers. Daarnaast houden we ons bezig met het beheer en waar nodig vernieuwen van ons IT-landschap. Monitoring, API-management en agile ontwikkelen zijn hier onderdeel van.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bekijk onze vacatures of blijf op de hoogte van nieuwe mogelijkheden via een jobalert.

Bekijk vacatures

Jobalert

Meld je aan voor ons jobalert en blijf op de hoogte van openstaande vacatures

Bericht mij dagelijks / wekelijks over nieuwe vacatures
Meld mij aan voor een job alert
Powered by Emply