Werken als ICT'er

Als ICT’er bij het Openbaar Ministerie werk je mee aan een veilige en rechtvaardige samenleving. En omdat die samenleving razendsnel verandert - en het OM dus ook - werken meer dan 200 ICT-ers bij het OM continu aan het verbeteren van de IT infrastructuur, zoals bijvoorbeeld onze DNA-database, die gebruikt wordt om een vergelijking te maken met het DNA-materiaal van een verdachte. Ook het voorkomen of oplossen van storingen blijft belangrijk, want als bijvoorbeeld een officier van justitie niet kan inloggen moet de zitting worden opgeschort.

Bekijk hieronder onze vacatures of blijf op de hoogte via een jobalert.

We wilden een oplossing bouwen voor slachtoffers om beter inzicht te krijgen in de voortgang van hun zaak. Samen met het Centraal Justitieel Incassobureau, het Schadefonds Geweldsmisdrijven, Slachtofferhulp Nederland en de politie hebben we nu een ‘Slachtofferportaal’ ontwikkeld.
Jeroen Aleman
Solution Architect
Lees hier het verhaal van Jeroen

Samenwerken aan verschillende projecten

Binnen het OM zijn er veel mogelijkheden voor ICT-professionals, van business analisten en systeem architecten tot en met product owners, systeem beheerders, implementatie managers en servicedesk medewerkers. De meeste ICT’ers werken bij het onderdeel Informatievoorziening OM (IVOM) in Utrecht binnen één van de vier afdelingen: Change & Control, Service Operations, Service Design of Projects.

Bij IVOM wordt er voornamelijk agile gewerkt en is CI/CD het uitgangspunt. Je krijgt er als ICT-er volop ruimte voor ontwikkeling en je werkt nauw samen met collega’s van verschillende afdelingen, externe leveranciers en ontwikkelaars.

Bekijk hier onze ICT-vacatures

Zat jouw baan er niet bij?

Meld je aan voor ons jobalert en blijf op de hoogte van openstaande vacatures

Bericht mij dagelijks / wekelijks over nieuwe vacatures
Meld mij aan voor een job alert
Vandaag weer een volle dag met onder andere cloud-strategie en architectuuroverleg
Arie Franke
Hoofd CIO Office Openbaar Ministerie (IVOM)
De week van Arie op Instagram
Powered by Emply