Dagelijks werken ruim 5.000 OM’ers – met verschillende (culturele) achtergronden – aan het bestrijden van criminaliteit. Een groot deel van onze medewerkers zijn (assistent-) officier van justitie of jurist, maar óók andere functies zijn voor het OM ontzettend belangrijk.

Bij het OM werken administratief medewerkers, beleidsmedewerkers, HRM- en communicatieadviseurs en ICT-specialisten dagelijks hard mee aan een veilig en rechtvaardig Nederland. Zij zijn minstens zo belangrijk voor het OM, en zorgen er voor dat de officier van justitie goed voorbereid is en goed onderbouwd de zaak voor de rechter kan brengen, op zitting. Zo lever je ook in deze functies een belangrijke bijdrage aan een rechtvaardige samenleving.

Wil je meer weten over onze overige functies? Klik dan verder voor alle openstaande vacatures. 

 

Bekijk hier alle vacatures
"Het opsporen van crimineel vermogen is leuk en spannend. Je verplaatst je in de crimineel zelf, je bent voortdurend aan het nadenken: als ik zoveel mogelijk geld in mijn eigen zak zou willen houden, hoe zou ik dat dan doen? Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel, verdien mijn geld op een eerlijke manier. Criminelen doen dat niet, en dat wil ik bestrijden. Wie steelt van de maatschappij, moet je terug laten betalen."
Jan Jansen
Vermogenstraceerder
"Als administratief medewerker heb je best een belangrijke rol; je moet voorkomen dat er op zitting problemen ontstaan. Voor meervoudige kamer-zittingen betekent dat bijvoorbeeld een dagvaarding sturen naar de verdachte, vervoer van de gevangenis naar de rechtbank regelen, alle processen-verbaal kopiëren en zorgen dat iedereen ze op tijd heeft. Als je zulke dingen niet goed regelt, loopt een zaak op de zitting in het honderd. Maar ook het regelen van andere dingen zoals het leggen van beslag, de voorgeleiding van verdachten en het oproepen van getuigen-deskundigen behoort tot mijn werk. Dat maakt het zo leuk: de diversiteit in werkzaamheden, je doet echt alles."
Mika van Lohuizen
Administratief medewerker
Door een zorgvuldig financieel beheer dragen we ook bij aan een rechtvaardige samenleving. Financieel adviseur kun je overal zijn, maar hier heeft het extra betekenis. 
Mark Zwakhoven
Financieel adviseur
We zijn onderling best kritisch, we moeten immers zorgvuldig omgaan met overheidsgeld. Als Openbaar Ministerie hebben we een voorbeeldfunctie te vervullen. In deze baan moet je stevig in je schoenen staan en kritische vragen durven stellen.
Natasja Pattiasina
Adviseur bedrijfsvoering
Ik werk aan projecten die belangrijk zijn voor de samenleving, die er écht toe doen. Kwaliteit staat voorop: we bouwen hoogwaardige en toekomstvaste oplossingen.
Jeroen Haleman
Solution Architect
Lees hun verhalen