Jouw collega's

Dagelijks werken ruim 6.000 OM’ers – met verschillende (culturele) achtergronden – aan het bestrijden van criminaliteit. Officieren van justitie en advocaten-generaal geven leiding aan het strafrechtelijk onderzoek. Maar ook werken bij het OM mensen met een administratieve functie, beleidsmedewerkers, juridische specialisten, HRM-adviseurs, communicatieadviseurs, informatiespecialisten en IT'ers.

Werken voor het OM is dynamisch en onvoorspelbaar. Misdrijven worden immers op alle denkbare plaatsen en tijdstippen gepleegd. Onze medewerkers houden zich bezig met strafzaken, die een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dat maakt het werken voor het OM zo bijzonder.

Maar het vráágt ook iets van jou als professional. Als OM’er moet je je hoofd koel houden, en – soms onder hectische omstandigheden – het overzicht kunnen bewaren. Maar ook ben je als OM’er professioneel, omgevingsgericht, maar bovenal: integer. Wil je meer weten? Bekijk hier de Gedragscode OM.

Bekijk hier de ervaringsverhalen van OM’ers. Wil jij recht doen aan de positie van slachtoffers en de samenleving laten merken dat verdachten worden opgespoord? Kortom: wil jij meebouwen aan een rechtvaardige en veilige samenleving?

Als logistiek coördinator ondersteun ik de advocaten-generaal (de officieren die de zaken in hoger beroep behandelen). We bundelen als het ware alle logistieke opdrachten en kunnen daardoor – gericht op de toekomst – veel voorkomende problemen signaleren en verbeteringen toepassen. Werken bij het OM boeit altijd. ‘We’ staan elke dag op de voorpagina van de krant.
Mathieu van Alphen
Logistiek coördinator
‘Jihad-portefeuille’, dit thema is erg hectisch, snel en actueel. Continu word ik gebeld en moet ik belangrijke beslissingen nemen. Het is een portefeuille die volop in ontwikkeling is.
Ferry van Veghel
Landelijk terrorismeofficier van justitie
Martijn: “Samen met computerprofessionals op boevenjacht. Veel coolers bestaat toch niet? Bóéien, dat je in het bedrijfsleven misschien wat meer kan verdienen. Dit doe je niet omdat je veel meer wil verdienen – ik verdien trouwens prima – dit doe je omdat het gewoon de leukste baan is”. Martijn krijgt direct bijval van Jesse: “Een fantastische baan, je komt op plekken waar je anders nooit zou komen”
Martijn Egberts en Jesse van der Putten
Cybercrime-officieren
Toen ik bij het OM kwam werken dacht ik dat je moest buigen voor een officier, maar dat was helemaal niet waar. We werken gewoon goed samen. Wij kunnen, als het spoed heeft, in samenwerking met collega’s een tap aansluiten binnen een half uur. Er is veel tijdsdruk. Je moet dus wel stressbestendig zijn en hart hebben voor de zaak. Elke dag is anders en ik verveel me geen seconde.
Claudia van Buuren
Administratief medewerkster
Bekijk meer verhalen van OM'ers